GEPS – Grup Excursionista Santfeliuenc

Estrenem temporada de Barrancs

| 0 comments

Les neus es fonen, les temperatures pugen i els records de remullades passades ens comencen a invair els pensaments. Res millor que una setmana amb altes temperatures per pendre la determinació de que el moment d’estrenar la temporada ja ha arribat.

Un mail incitador, una destinació, dos barrancs (Barbaruens i Liri) i ja ho tenim, cinc geperuts enfilem camí de Benasc.

Abans d’arribar a destinació fem una parada a mig camí, passat Alfarràs i abans de Benabarre, El Portal del Pirineo (al costat d’una benzinera, mà dreta de pujada). Un bon plat combinat, bon preu i millor tracte, sense dubte queda apuntat a la llista i hi tornarem!

Abans d’arribar a Barbaruens trobem un lloc on plantar dues tendes i allà fem nit. A l’endemà, el Jesús fa de despertador. Són les 08:05. Cafetó, pa torrat, embotit i ja hem carregat piles!

Fem l’aprox en menys del que diu la guia (1:30h) i comencem relaxadament el Barbaruens… collons!!! Està congelada!!!

Trobem el barranc preciós, estèticament molt maco, bastant encaixat, parets altes i esveltes ens guien barranc avall. Es van succeïnt salts, tobogans, ràpels i destrepes en un entorn fantàstic i d’aigua freda, molt freda.

El retorn és relativament curt, 20 minuts i ja som de nou al poble on estenem la paradeta per a assecar el material mentre ens fem un bon pica-pica a base de meló amb pernil i volldis 🙂

A l’endemà toca el Liri, però com es fa amb combinació de cotxes hem mirat de fer les 7 primeres cascades (de les 12 que té) i sortir per l’escape. Quan ja estem a punt de sortir arriba un noi, el Jordi de Gavà (finalment va resultar que coneixia al Natx, al Xavi i a molta altra gent coneguda pel Rebo), que té el seu cotxe al final del barranc i s’ofereix a portar-nos a dalt, així que genial!! Fem el Liri complet!!

No podíem acabar la jornada sense anar a sopar al Hotel Pirineos de Castejón de Sos… quin tiberi!!

Aquí teniu un petit vídeo del finde!

Fins la propera!!

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor