GEPS – Grup Excursionista Santfeliuenc

Tascon Rebuffat i Tempesta Nocturna

| 2 Comments

Fa dos caps de setmana, aprofitant que dilluns era festa, vam anar amb el Ramon a terres de Ponent a trepar una mica. La idea era dissabte anar a Collegats a fer la Tascon-Rebuffat, veure la final de la copa del rei, diumenge anar a Montrebei a la Tempesta Nocturna i dilluns el que ens permetessin les forces.
Tascon Rebuffat, 250m, 6c+ (6a+ obligat)
Bona via, que discorre per diedres i fisures de bon equipar. Deixem el cotxe al parking que queda a l’esquerra de la carretera, al sortir del túnel direcció Sort. A continuació caminant per l’antiga carretera direcció La Pobla, una vegada em passat el sector de friki l’Argenteria (a la dreta), anem a buscar una tirolina de cable d’acer per creuar el riu. Interessant portar politges amples o mosquetó d’acer. Un cop creuat el riu, pujar per les canals seguint les cordes fixes que hi ha. Després, un cop s’acaben, anar amb tendència a l’esquerra, creuar un esperó bastant evident que ens dipositarà a peu de via (1h aprox).
SDC17812
P1010415
P1010416
La via no es gaire obligada i s’equipa molt bé. A destacar l’Oftwith, que em va tocar a mi. El vaig trampejar com bonament vaig poder. Mola arribar-hi amb un C5, i un C4. A mi només em quedaven un C2 i un C3 ja que vaig gastar el C4 sortint de la R (erroooor), així que vaig haver de reutilitzar el C3 un parell de cops al llarg de l’Offtwith.
SDC17816
P1010422
Una vegada arribes a dalt de tot, pujar una mica (10-20 m aprox.) amb tendència a la dreta. Creuar l’esperonet i anar a buscar un ràpel de 25 metres (corda sobre bloc de roca).  Fet el ràpel, baixar caminant (25-30 m aprox.) a buscar una corda fixa que ens diposita als ràpels de la via Miquel Parra (parbolts amb anella). En 4 ràpels estem de nou al terra. Només queda desfer el camí fins la tirolina, creuar-la i cap al cotxe.  (2-3 h en total).
P1010425
Tempesta Nocturna, 390m, 7A/A1 (6a/b obligat)
Què dir d’aquesta via que no s’hagi dit ja. Aquesta és la meva cinquena via a Montrebei i probablement la de més envergadura que jo hagi fet al congost. L’endemà al matí, amb moltes ganes i motivació, enfilem el camí des de l’aparcament de la Masieta on em passat la nit. En 50 min arribem a peu de via (inscripció a la paret).
P1010432
Li dic al Ramon que si no li fa res ja començo jo. Ell accedeix encantat. Normalment la gent parla que si abans del bloc, que si ara sense el bloc… jo la veritat, com no l’havia escalat abans, no puc aportar més informació comparativa. A dia d’avui crec que es passa prou bé. Hi ha un pitó abans del primer parabolt que em va anar de perles per acerar. Després torna ha haver-hi un altre Ao i ja tranquilament vas a buscar dos pitons que queden a un parell de metres per sota de la primera reunió. Aquest tram en lliure deu rondar el 6b+.
1
A partir d’aquí la via va combinant trams de 6a-b amb trams més difícils (al voltant del 6c) que es poden fer en A0 sense problemes, de fet, jo no vaig encadenar cap per sobre de 6b.
3
4
A destacar setè llarg. Una vegada surts d’un primer tram de 6c comença una fissura llarguíssima a equipar de 40 metres. Jo anava amb una ressenya de l’any 90 que li donava V+… No el vaig veure per enlloc. Després mirant per internet, crec que la graduació de 6b d’en Soldevila (llibre 100 millors) i del Korkuerika és mes encertada. Interessant gestionar bé els friends ja que la fissura és llarga, i quan sembla que s’acabi, continua un bon tros més.
6
El llarg del pèndul potser és el més fàcil de tots. La maniobra és una mica cutre, però com tothom ho fa així, decidim no innovar. Compte amb el darrer llarg, que no regalen res. Xemeneia en oposició fins a xapar una V que et dona vidilla, per mi més 6a que V com deia la meva ressenya.
7
Per baixar, pujar fins a la sortida del Diedre gris, i seguir el camí bastant marcat i fitat que va directe al congost (1 hora aprox fins al cotxe). Un viot de totes, totes amb millor companyia encara!!!

De material vam portar tascons, semàfor d’aliens més camalots des del 0,5 al 4 doblant el 0,75, 1 i 2. Crec que si hi tornés també doblaria el 3.

Miquel A. i Ramon L.

2 Comments

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor