GEPS – Grup Excursionista Santfeliuenc

Refugi de Sorteny-Serra del Forn. 11 i 12 d’abril de 2015

| 0 comments

Aquest cap de setmana ens hem escapat a la Vall de Sorteny. No aspiràvem a fer una sortida molt llarga per logística familiar, ni amb grans dificultats. Ens decidim per tornar a la Vall de Sorteny, on sabem que hi ha neu i al refugi no hi ha problemes per fer la reserva.
foto1
foto2
Pels que no hi heu estat, el Refugi està reformat des de fa un parell d’anys i és ample, amb calefacció, dutxes i per si fos poc, amb una trucada encarregues una fondue o una bona raclette.
Sortim dissabte per la tarda de l’aparcament. La pista té rastres de neu però insuficients per fer-la amb esquís, o sigui que fem una mica de drecera pel bosc i amb mitja horeta arribem al refugi.
L’esmorzar és a les 7:00, i hem quedat amb un company que ha dormit a l’aparcament amb la furgo que ens recull a les 7:30. Sortim ammb direcció Nord-est remuntant els prats sense neu uns 150 metres de desnivell, on ens calcem esquís i amb tota la calma arribem a un coll força marcat a la Serra del Forn, des d’on fem el Pic de Cebollera, esmorzem  i ens pategem la resta de la carena, doncs cal esperar que la neu es transformi una mica.
foto4
foto5
La baixada és sostinguda però fàcil i amb una neu primavera que ens fa disfrutar…se’ns fa curt. Arribem al bosc, esquís a l’esquena i fins al refugi a fer una cerveseta, que amb la calor és el que entra millor.
foto6
foto7
 
NOTA: cal vigilar amb els tracks que es troben a la xarxa, doncs els noms dels cims estan bastant embolicats, en bona part, gràcies a que el nom no consta ni al mapa de l’Alpina ni al topogràfic 1:10.000 d’Andorra. El més clar de tots és el de la Cebollera, perquè té una gran fita de pedres al cim. L’altre cim destacat i proper és el del Salt i el Turó el Forn. LEs alçades en diferents cartografies tampoc concorden massa.
foto3

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor