GEPS – Grup Excursionista Santfeliuenc

Col·lectiva Hivern 2016

| 0 comments

Les coses no passen per què sí, i un cop més ha quedat demostrat! Tot l’hivern amb temperatures tropicals i precipitacions insignificants…i de sobte, canvi radical de temps, baixen les temperatures, entra una borrasca, i cauen més de 60cm de neu nova! I això no és tot! Just arriba el cap de setmana i brilla el sol! Tot això només pot ser per una cosa! I és que ha arribat la Col·lectiva d’Hivern del 2016 i és que els Geperuts de les Neus porten tot l’any esperant aquest cap de setmana i  es mereixen més que mai poder-lo gaudir al màxim!

Aquest any, per canviar una mica de zona, vàrem decidir anar al Pallars Sobirà, un entorn idíl·lic on es poden practicar mil i una activitats de muntanya, i on acostumen a tenir bones quantitats de neu, tot i que aquest any ja ens veiem baixant el Noguera Pallaresa fent ràfting!

Divendres 19 de Febrer: Com de costum, ens dividim en cotxes en funció dels horaris de sortida, i per seguir també amb les tradicions, sortim tots una hora més tard del previst! Tot i les diferències horàries, acabem arribant tots més o menys junts al refu. Aquest, es situava a Arestui, un micropoble a 10km de Llavorsí. Els amos de la casa, varen tenir l’amabilitat de tancar la casa per a nosaltres sols, tot i no ocupar-la del tot, cosa que va fer que ens sentíssim com a casa tot el cap de setmana.

Només arribar ens anem situant a les habitacions i directament a sopar. Ens inflem com s’hi s’hagués d’acabar el món, amb un sopar boníssim però amb unes combinacions un pèl especials…hidrats i més hidrats….demà ja ho podem cremar! Un cop sopats, ens quedem petant la xerrada i mica en mica anem desapareixent…fins que, a els més “fiesterus” els obliguen a la retirada…

Dissabte 20 de Febrer: A les 8:00h tots puntuals esmorzant. Les ganes de neu i la logística de llogar material, fa que enllestim ràpid i enfilem tots cap a Tavascan.

GEPS sempre ha promogut les activitats de muntanya, i aquest any, ha volgut aprofitar la col·lectiva de neu per a oferir, a tots aquells que hi estiguessin interessats, un curs d’iniciació a Skimo amb classes teòrico-pràctiques i ruta guiada. Realment va ser tot un èxit gràcies a la gran professionalitat del monitor, el Lluc, i a la bona voluntat de tots els participants.

Amb Tavascan com a punt de partida, ens dividim en diversos grups, Skimo iniciació, Skimo “free style”, raquetes de neu i esquí de fons. Tots vàrem poder gaudir d’un dia increïble de neu i bona companyia. Tot i que hem de dir que, cap al final del dia, les condicions de la neu no eren les més òptimes i més d’un va haver de posar-hi molta voluntat i fer el “croqueta style” per arribar a baix…

A mida que anem acabant la jornada, ens anem reunint al bar de Tavascan, i un cop hi som tots, tornem cap al refu a fer dutxes i soparet! que avui sí que ens l’hem guanyat! Després del sopar, el Natxo i el Sergi ens sorprenen amb els seus dots de mags fent-nos uns quants trucs de màgia que ens deixen a tots al·lucinats! Si és que a GEPS hi tenim  gent de tot!

20160220_122113   

Diumenge 21 de Febrer: Són quarts de set del matí, tota la casa està en silenci, els organitzadors baixen a preparar la sorpresa de la col·lectiva d’enguany! Una xocolatada amb xocolata de La Pallaresa!!!!! Una de les xocolateries més antigues de Barcelona del carrer Petritxol. Ho intentem portar en secret però és impossible, l’aroma es va estenent per tota la casa i els geperuts comencen a baixar seguint l’olor…excepte algun geperut un pèl “raret”, tots acabem gaudint d’un esmorzar com els que fèiem quan érem petits.

Un cop inflats i després de fer votacions, per un 99% a 1%, decidim anar a Espot a fer un dia d’esquí de pista!

Fa un altre dia esplèndid i, després de fer algunes baixades, cadascú al seu rotllo, aconseguim reunir-nos la majoria i fer algunes baixades junts. I mare meva, fem por! Gairebé nosaltres sols ocupem tota la pista!

Ha estat un dia intens d’esquí, en el que debutants i no tan debutants, ho han donat tot, i mica en mica els cotxes comencen a desfilar cap a casa, deixant enrere una altra col·lectiva per a recordar.

Realment és tot un orgull poder formar part de GEPS, un grup on s’hi respira un ambient únic i amb els que arribes a estar tan a gust que et sents com a casa.

Moltíssimes gràcies a tots per fer que ja tinguem ganes que arribi la propera col·lectiva de neu!!!!

Salut i muntanya nevada!!!!

Aquí teniu el vídeo.

L’organització

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor