GEPS – Grup Excursionista Santfeliuenc

TOSSA PLANA DE LLES

| 1 Comment

Tossa Plana de Lles 2.916m
Punt de sortida: Estació d’esquí de fons Lles de Cerdanya
Temps: 3-4h ascensió, 1:30 descens.
Desnivell: 930m
Dificultat: ME-S2

Amb aquestes dades i previsió d’uns 5-10cm de neu nova una trupe de GEPS marxem cap a Lles dissabte ben d’hora.

Arribem al pàrquing de l’estació de fons amb un dia excepcional, ens preparem i comença la sortida… Bé, això pensàvem, perquè abans el guarda ens diu que per poder passar hem de pagar un forfait de 2’50€, entrem en un petit debat, però finalment, si volem arribar a l’objectiu, haurem de comprar-lo. Ens argumenta que la carretera d’accés no la manté la diputació, sinó la pròpia estació, així com el pàrquing i la resta d’instal·lacions. És el primer cop que paguem per accedir a un cim, però les seves explicacions també tenen sentit, encara que no ens agradin a tots.

Iniciem per les pistes d’esquí de fons, girem a l’esquerra seguint el GR 11-10 i després per un camí de raquetes en mig del bosc en direcció cap al refugi del Planell, està tot preciós després de la nevada d’ahir la nit. Xino-xano anem avançant amb un dia canviant,ara núvol, ara Sol, veiem la neu que cau per sota nostre…

Quan ja estem gairebé a dalt de tot el temps comença a empitjorar, les nafres als peus de l’Albert, l’Ernesto, la Noelia i el Sergio ja fa estona que bullen, i de cop el cim desapareix, fa vent, fred… així que decidim fer mitja volta quan estem només a unes 100m de l’objectiu esportiu. En canvi, l’objectiu personal està ben complert! Sortideta amb 800m de desnivell, paisatges preciosos i bona companyia!

Traiem pells i comencem a baixar. Després de la primera pala el Sol torna a sortir i podem gaudir d’un descens entremig dels arbres del bosc. Només queda remar i patinar una mica per les pistes de fons fins arribar al cotxe de nou.

En resum una sortida agradable per continuar aprenent sobre l’esquí de muntanya!

Us deixem un petit vídeo de la jornada!

One Comment

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor