Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

GEPS – Grup Excursionista Santfeliuenc

Esquí de Muntanya als Alps Francesos

| 1 Comment

“Ei, previsió de powder per al 27 de desembre als alps francesos. He reservat una gîte d’etape per a 5 fins el 2 de gener. Qui s’anima?”

Albert Ortega.

 

28 de desembre

“Milers de vehicles atrapats per la neu als Alps francesos.” www.ara.cat

“Una onada de fred siberià amenaça d’agreujar el caos a l’est de França.” El Periódico de Catalunya

Som-hi! A la Savoia hi falta gent!

Carregats amb l’equipació d’esquí de muntanya, ganes d’esquiar, molta il·lusió i un pernil de la Franja ens disposem a passar uns dies just

on més mal ha fet el temporal de neu als Alps. L’objectiu és clar: rebentar totes les pales que puguem. Aquest hivern, fins al moment, no s’ha mostrat gens generós i cal aprofitar del primer al darrer floc de neu.

Amb una temperatura de -11 graus ens equipem a l’aparcament de la pista d’esquí de Saint François de Longchamp…. Bon temps i baixes temperatures auguren un gran dia. Remontant una pista, ens desviem per pujar un pic intermig i descartem la planificació inicial: un pic on es veuen masses roques i massa neu ventada. L’alternativa era clara; una pala verge i assoleiada a la vessant esquerra de la vall. Tot perfecte excepte per un inesperat “tiburón” que destrossa parcialment el canto d’un dels esquís del Jose. Toca passar la tarda comprant cofix, eines i fent una mica de bricolatge.

Segon dia. Ens oblidem de seguir pistes i ens dirigim a La Grande Chible: un pic de 2932 metres. Encara fa més fred que el primer dia però la neu és excel·lent. Sobretot en les parts més altes on no es llisca: es flota. Esquiada collonuda allà on les hi hagi!

Per un dia, deixem descansar la GoPro i paguem forfait. És el dia de cap d’any i volem acabar d’hora per preparar la nit. Tanmateix, fem tots els fora pista que ens permet l’horari de l’estació i sortim ben satisfets. En tornar a l’apartament, per un problema de comunicació, en Jose, en Miquel i jo ens hem d’esperar al portal de casa més d’una hora on coneixem els amables veins italians. Italians… festa de cap d’any… i nosaltres que ens hem de despertar ben d’hora… Després d’escoltar un extens resum de les millors cançons franceses dels darrers 30 anys, mengem el raïm i poc més tard ja ens estem arrossegant.

El darrer dia, la Cris i el Ramon se’l prenen de descans. Es dediquen a passar l’aspiradora ben d’hora, ben d’hora fins que els italians no poden més i atonyinen la paret a cops. Porca misèria! Nosaltres marxem a les Aiguilles d’Arves i notem que el temps canvia. Ja no fa tant de fred. És més, fot una calor considerable i fa l’asscensió més dificultosa. Notem com es trenquen les plaques a mesura que hi passem per sobre. Per sort, el terreny sota la neu és pedregós i això fa que el risc sigui mínim. Després de 1500 metres de desnivell, arribem al cim, mengem quatre tonteries i avall! La primera pala és una baixada ampla, ombrívola i amb molta neu. Cal anar amb molt de compte. Una vegada superada, quan creiem que ja només quedava el més fàcil, ens trobem amb una neu crosta molt dificultosa i cansada. El Miquel i jo ens repartim equitativament les hòsties de la baixada i l’Albert i el Jose com si res.

Al dia següent, les temperatures ja es troben per sobre de 0 graus i per al Jose, la Cristina i a mi, el viatge s’ha acabat. El Ramon, el Miquel i l’Albert continuen l’aventura al Couserans.

Esperem que us agradi el video 😉

One Comment

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

blocs.xarxanet.org és un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor